Pagina's

dinsdag 18 maart 2014

Voorbeschouwing Westlandia - Die Hajge

Site Westlandia

Na de mooie zaterdag in Honselersdijk (2-0 winst), wacht komend weekend Die Haghe. Dit is eveneens een zeer geduchte tegenstander uit het linkerrijtje van de 3e klasse C.
De heenwedstrijd was een waar spektakelstuk. Beide ploegen gingen er toen vol voor, want de winnaar was ook direct periodekampioen. De supporters van beide partijen en de neutrale toeschouwers waren uiteindelijk getuige van een spectaculaire 3-3 puntendeling (goals Joost, Boyd en Silvester). Door dit resultaat pakte Houtwijk wel de 1e periode.

In de 2e periode waren de verschillen tussen beide teams groter. Westlandia pakte 22 punten uit 8 wedstrijden. Er staat nog een inhaalwedstrijd tegen KMD op het programma. Die Haghe had het een stuk lastiger. In 9 wedstrijden kwamen de Hagenezen niet verder dan 17 punten.
Die Haghe heeft met 20 gespeelde wedstrijden al 17 verliespunten. De groen-witten moesten 3x de punten delen met de tegenstander en staan nu op 6 verliespunten.
Als Die Haghe nog mee wil doen om de titel of een (vervangende) periode, is een overwinning bij het ongeslagen Westlandia een must.

Voor de mannen van Henk Boon was het afgelopen zaterdag een topdag. Met veel Westlandianen langs de lijn, werd een gedegen pot voetbal op de mat gelegd. Er werden amper kansen weggegeven en de verdediging wist voor de 9e maal dit seizoen de 0 te houden. De doelpunten werden in deze wedstrijd eens niet gescoord door de 2 topscorers uit de regio Westland, maar door Frank v.d. Deijl en Barry Bronswijk.
De teller in deze competitie staat voor zaterdag 1 al op 87 goals, waarvan er 58 in de thuiswedstrijden werden gescoord.. Op het eigen hoofdveld werden overigens alle 10 de wedstrijden in winst omgezet. Die Haghe won maar 5 van de 9 wedstrijden op vreemde bodem.
Dat betekent dat trainers van de tegenstander zich tactisch op meerdere spelers moet focussen,  om de doelpuntenmachine van De Hoge Bomen af te stoppen.
Overigens heeft de wedstrijd tegen Honselersdijk wel de nodige kracht gekost. Diverse spelers zullen met behulp van verzorger Ed van Venrooij weer wedstrijdfit gemaakt moeten worden.
Komende zaterdag vanaf 14:30 uur zal blijken welke spelers beschikbaar zijn om op jacht te gaan naar 3 broodnodige punten
Net als op de Strijphorst hopen de jongens van Henk op veel support langs de lijn.
-----------
Het 2e team speelde keurig 0-0 bij periodekampioen Honselersdijk. Een groot deel van de wedstrijd moesten de Westlandianen dat met 10 man doen. Om de goede positie in de 3e periode vast te kunnen houden, zal er op 5 april a.s.  een goed resultaat neergezet moeten worden bij DUNO, de winnaar van de 1e periode.
Komende zaterdag is het 2e team vrij.

Fr@


Oh ja Ron Steentjes heeft van een aantal wedstrijden nog mooie beelden op internet gezet. Klik op de wedstrijd om zijn opnames te zien

Algemeen Dagblad








Geen opmerkingen:

Een reactie posten