Pagina's

zaterdag 15 september 2018

15 september 2018 DVV Delft - Westlandia 1-3

Westlandia za1 bekert soepel verder.

In de laatste bekerwedstrijd moest Westlandia za1 het in Delft opnemen tegen D.V.V. Delft. Voor beide teams waren er kansen om door te gaan in de beker. Onze jongens hadden genoeg aan een gelijkspel, winst was beter. Het trainersduo Roy en Ruud kwamen met een heel jong team op het veld met o.a. Rick van Schie, Jericho Valentijn en Stef Geertsema in de basis en dat pakte wonderwel goed uit. Met name in de tweede helft zagen we bij vlagen leuk, fris groen en wit voetbal. De overwinning van 1 – 3 was een bescheiden afspiegeling van het aantal kansen. Westlandia za1 werd met deze uitslag ook poulewinnaar in groep 1,poule 30, dankzij een beter doelsaldo dan Den Hoorn.
De eerste helft had het team nodig om warm te draaien. Vince van der Knaap in de spits had in de zesde minuut al een doelpunt op zijn schoen, maar zijn schot kwam niet langs de keeper. Na een kwartier was er een aanval met Miquel van Dijk. Hij zag rechts naast zich Stef Geertsema mee oplopen. Hij schoof hem de bal in toe. Stef zag en vond een gaatje in de verre hoek. 0 – 1.
In het verdere verloop waren er nog enkele kansen, corners en vrije trappen, maar geen doelpunten.
In de tweede helft kwam Rick van Rijn voor Rody Bakker en langzamerhand kwam er meer lijn in het spel van Westlandia. Jericho Valentijn begon een solo op eigen helft, passeerde zo’n beetje heel (D.V.V.) Delft, raakt de bal maar niet kwijt, ook niet toen hij in het strafschopgebied aangekomen was. Zijn actie stierf in schoonheid. Vince van der Knaap zorgde uit een counter voor 0 – 2. Hij werd de diepte in gestuurd ging met de bal aan de voet en een tegenstander hijgend in zijn nek het doelgebied in. Hij schoot beheerst binnen.
Vervolgens zagen we flitsende aanvallen, met kansen voor Rick van Schie en Vince van der Knaap. Het laatste half uur kwam Shane Bruinen als linkerspits en hij bracht nog meer vaart en dynamiek in de wedstrijd. Hij kreeg ook kansen, maar was ongelukkig in de afwerking. Gaandeweg de tweede helft was een dynamische tandem ontstaan op het middenveld: Oalid Faik en Rick van Schie.
In alle aanvalslust van Westlandia werd de verdediging een beetje uit het oog verloren. Na een afgeslagen corner kwam D.V.V. Delft via een snelle counter op 1 – 2.
Westlandia bleef doorgaan met aanvallen. Dat leverde uiteindelijk in de laatste minuut de 1 – 3 op door een doelpunt van Revy Verbeek. Westlandia bekert verder in oktober.