maandag 10 september 2018

8 september 2018 Westlandia - Vitesse D. 2-1 (beker)

Westlandia laat zich verrassen door Vitesse Delft.

Tegen ex-competitiegenoot Vitesse Delft lukte het Westlandia za1 niet om na een eerdere overwinning op Den Hoorn nu al een vervolgticket voor een langer verblijf in de KNVB beker te bemachtigen.
Op De Hoge Bomen wonnen de Delftenaren. In het team van Roy Wasmus en Ruud Bijl was er voor het eerst een plaats voor Danny van Voskuilen. Hij kwam over van Velo zo. Ook Mike Brouwer stond in de basis. Vitesse Delft begon furieus aan de wedstrijd met vrije trappen en schoten van afstand. Stijn van Beek kon meteen aan de bak. Vervolgens kreeg Westlandia meer grip op het Delftse spel. Oalid Faik had enkele gevaarlijke acties op links. En na een kwartier was er een spectaculaire omhaal in het strafschopgebied van Vitesse Delft van Tim vd Voort. Vitesse Delft kwam op voorsprong. Lars Fransen kon uit een corner bij de eerste paal van dichtbij binnen koppen.0 – 1. Niet veel later legde Oalid Faik de bal op maat op het hoofd van de vrijstaande Vince vd Knaap. Met een simpele knik met dat hoofd maakte hij er 1 – 1 van. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft kwamen Hamza el Yddri en Floris Groot en Westlandia begon gedreven aan de tweede helft. Er was een mooie aanval met vloeiende acties van Hamza en Oalid. Er was een schot van Vince vd Knaap, dat gestopt werd door de keeper en een omhaal van dezelfde Vince, jammer genoeg recht op de keeper af. Vitesse Delft kwam nog wel tot scoren. Denzel dos Santos velde het vonnis. 1 – 2 . In het laatste kwartier ging Westlandia nog wel vol op de aanval. Danny Bijl schoof vanuit de verdediging door. Dat mocht niet baten. De gasten uit Delft verlieten als winnaars het veld.