dinsdag 4 september 2018

4 september 2018 Westlandia - VELO za. 2-2

Westlandia houdt stand tegen sterk VELO

Tegen een danig versterkt Velo za1 speelde Westlandia za1 een leerzame wedstrijd en sloot de eigen nederlaagserie zonder nederlaag af. Tegen de ploeg uit Wateringen werd het 2 – 2.
Twee spelers kregen van trainer Roy Wasmus een kans. Na veel te lang blessureleed maakte Mike Brouwer weer speelminuten en Mauro van Tuijl stond deze keer onder de lat. In het eerste deel van de eerste helft waren de twee teams gelijkwaardig aan elkaar. Jerry Valentijn stond in de achterhoede opgesteld. Enkele keren ging hij mee in de aanval en stak met zevenmijlslaarzen het middenveld over. Mike Brouwer liet zien dat hij nog steeds beschikte over de subtiele steekpass.
In het tweede gedeelte van de eerste helft werd Velo gevaarlijker en miste een aantal serieuze scoringskansen. Mauro van Tuijl hield zijn doel schoon.
Na de rust kwam Westlandia al snel op voorsprong. De aanval begon bij Shane Bruinen. De eerstvolgende tussenpersoon was Hamza el Yddri, die zich knap vrij speelde en de diepte inging. Zijn voorzet kwam via een Velo verdediger voor de voeten van Miquel van Dijk, die helemaal vrij stond. Hij maakte het goed af. 1 – 0. Vervolgens scoorde Velo-er Daan van Rossum snel na elkaar tweemaal met schoten vanaf de rand van de zestien. 1 – 2. Westlandia had het moeilijk en had bovendien alle geluk van de wereld, toen een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd werd door scheidsrechter Bas Persoon.
Bijna uit het niets kwam de thuisploeg op 2 – 2. Tim van der Voort werd de diepte ingestuurd en maakte de geboden kans bekwaam af.
In het laatste gedeelte van de wedstrijd ontworstelde Westlandia zich aan de druk van Velo en bleek over een betere conditie te beschikken. Het bleef 2 – 2.
Uitslagen Transport People nederlaagserie:
Westlandia za1 – Honselersdijk  1 – 1
Westlandia za1 – DSO                2 – 0
Westlandia za1 – Den Hoorn       2 – 0
Westlandia za1 – Velo za1           2 – 2
Velo za1 behaalde de beste uitslag tegen Westlandia za1, waardoor Velo za1 winnaar werd van de Transport People nederlaagserie. De afsluiting van deze wedstrijdenreeks zal met een prijsuitreiking plaats vinden op zondag 16 september na afloop van de thuiswedstrijd Westlandia zo1 – OJC Rosmalen.