zaterdag 15 september 2018

22 september 2018 Westlandia -Brielle 1-0

Westlandia za1 houdt een vroege voorsprong gewoon vast.

De eerste tegenstander van Westlandia za1 bij de start van de nieuwe competitie was Brielle. Een ploeg die op voorhand door Roy Wasmus en Ruud Bijl tot een van de kampioenkandidaten gerekend werd. Het trainingskoppel was op zich positief over het groen-witte elftal, waarmee zij de nieuwe competitie ingaan. In de voorbereiding toonde het team in bij vlagen aardig voetbal en er was hard getraind.
Overrompelingstactiek
Brielle begon scherp aan de wedstrijd om zo snel mogelijk een krachtsverschil op het scorebord tot uitdrukking te brengen. Aanval op aanval op aanval zagen de verdedigers van Westlandia op zich afkomen. Er waren 5 corners, maar geen doelpunten. Vervolgens begon Westlandia ook te voetballen. Het was al snel raak. Een vrije trap werd door Miquel van Dijk bij de tweede paal op het kopsterke hoofd van Danny Bijl gemikt. Deze kopte de bal voor de voeten van de helemaal vrijstaande Timothy le Duc. Dat betekende 1 – 0. In het verdere verloop van de eerste helft lukte het Brielle niet om de Westlandse verdediging te passeren. Stijn van Beek stond sterk te keepen en zijn verdedigers hielden stand. Westlandia ging met de kleinst mogelijke voorsprong rusten en dat was een onverwachte stand. 1 – 0.

Zwaar onder druk
In de tweede helft gingen de aanvalsgolven van Brielle onverminderd door, maar de verdediging stond goed. Stijn van Beek had na 10 minuten een heerlijke redding en Westlandia was gevaarlijk in de counter. In het laatste kwartier kwam Westlandia echt onder druk te staan. Er kwamen wissels om de verdediging te versterken. Vince van der Knaap kon in die fase via counters tot 3 keer toe alleen op de keeper afgaan. Doelpunten kwamen er niet meer. Westlandia za1 won zijn eerste competitiewedstrijd op pure inzet. Beter kan je daaraan niet beginnen. ‘We hebben zó geknokt, met zijn allen’, zou Ruud Bijl later zeggen.

Westlandia za1 – Brielle Ruststand: 1 – 0 Eindstand: 1 – 0

Opstelling Westlandia: Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Rick van Schie, Vince van der Knaap, Vince Olsthoorn, Tim van der Voort, Oalid Faik>(<Floris Groot) en Miquel van Dijk>(<Hamza el Yddri).

Westlandia za2 – DCV2 Eindstand: 4 – 0 . Een mooie overwinning in het voetspoor van het eerste. JvdM

Brielle verrassend onderuit bij Westlandia (za)

Brielle is er in Naaldwijk niet in geslaagd om de eerste competitiewedstrijd in winst om te zetten. Op een zeer regenachtig sportpark de Hoge Bomen was het Westlandia dat aan een doelpunt van Timothy le Duc voor rust voldoende had om de eerste drie punten bij te schrijven. Eigenlijk stelde Brielle teleur. Ondanks het missen van aardige kansen en het ontbreken van enig geluk had Brielle meer uit deze wedstrijd moeten halen. In het eerste kwartier dicteerde Brielle de wedstrijd en had de 1-0 op het scoreboard moeten staan maar de bal van Mike van Dommelen ging helaas naast de verkeerde kant van de paal. Uit een vrije trap die vanuit buitenspel (?) doorgekopt werd op de mee opgekomen Timothy le Duc moest doelman Deshney Hoornweg het antwoordt schuldig blijven (1-0). De kansen van Brielle waren er met name voor Jeffrey Duijnstee en Mike van Dommelen die beiden even wat moeite hebben om effectief te zijn met de afronding. Ook in de tweede helft heel veel balbezit voor Brielle en zeker ook kansen op de gelijkmaker. Een poeier van Gino Stolk werd net over de lat getikt en doelman Stijn van Beek hield kansrijke ballen van Mike van Dommelen, Jeffrey Duijnstee, Stevie Soares en Marvin Godschalk uit zijn doel. Uit een voorzet van Marvin Godschalk kopt Mike van Dommelen de gelijkmaker binnen, ten minste dat dacht iedereen… Volgens de scheidsrechter ging er echter een overtreding aan vooraf en keurde hij het glaszuivere doelpunt af. Brielle zette alles op alles in de laatste minuten maar het lukt niet meer om de bal in het doel van Westlandia te krijgen. Eigenlijk kreeg Westlandia nog de beste kansen bij uitvallen, maar Brielle doelman Deshney Hoornweg liet zich niet meer passeren. Aanstaande zaterdag moet het thuis op het Geuzenpark tegen de nieuwe fusieclub sv Poortugaal dus beter. Ook SV Poortugaal had een betere start verwacht, het verloor in eigen huis van promovendus Honselersdijk met 0-2. De wedstrijd VV Brielle – sv Poortugaal begint om 14.30 uur.
@bron Voetbal Rotterdam

Eindelijk is het dan zo ver, de competitie gaat zaterdag beginnen.
Na een seizoen in West 1 gespeeld te hebben, is Westlandia weer terug in het vertrouwde district West 2. Dat betekent overigens niet dat we veel oude bekenden tegen gaan komen. Er zitten namelijk 7 sterke teams in deze 1e klasse, waar we nog nooit in de competitie tegen gespeeld hebben.

We beginnen echter komende zaterdag wel tegen een bekende nml. Brielle.
De fusieclub (ontstaan in 2011 door samengaan van SC Voorne en Rood-Wit-Wit) schurkt te laatste jaren tegen de hoofdklasse aan. Eind juni 2018 ging het in de reguliere-, maar ook in de bizarre extra nacompetitie mis. Dit seizoen zullen de pijlen opnieuw gericht zijn op een goede klassering met als doel promotie.
In de voorbereiding op het huidige seizoen vallen de resultaten nog niet echt mee. In de TOTO-KNVB-Beker werd met 7-0 verloren van EVV in Echt. In de poule van de districtsbeker werd na 2 gelijke spelen de volgende ronde op curieuze wijze veilig gesteld. Toen de doelman van de tegenstander geblesseerd raakte (knie uit de kom), liet de scheidsrechter nog even doorspelen. Eén van de 2 broers Van Dommelen was er als de kippen bij en scoorde de winnende goal voor Brielle.

Westlandia had overigens ook geen denderende voorbereiding. Daar diverse spelers niet direct inzetbaar waren, moest Roy Wasmus regelmatig puzzelen. Diverse nieuwe talenten van de selectie grepen hun kans om zich in de kijker te spelen. Zeker in de laatste bekerwedstrijd bij DVV Delft bewezen zij zeker hun waarde. Door de 3-1 winst in Delft werd Zaterdag 1 met 3 gespeeld en 6 punten winnaar van de bekerpoule.

Brielle was 1x eerder bij ons te gast in de competitie. Het krachtsverschil  in die wedstrijd bleek niet uit de eindstand. Na snelle goals van Stefan Bron en Mike Brouwer, was het Brielle dat 3x scoorde. Westlandiaan Ricoberto Luijando scoorde 10 minuten voor tijd onverwachts de 3-3 en braht daarbij de eindstand op de borden. In de return verloor Westlandia met 3-0.

Komende zaterdag zal blijken of Westlandia zich wel kan meten met één van de mogelijke favorieten voor een hoge klassering in de 1e klasse B. Aftrap op Sportpark De Hoge Bomen is 14:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter v.d. Perk.
----
Westlandia za. 2 won alle bekerwedstrijden en pakte overtuigend de winst in de poule. Komende zaterdag gaat de nieuwe technische staf (Ron Janssen en Hans v.d. kruk) met de selectie op jacht naar een mooie klassering in de res. 2e klasse. Daarvoor zou een goed resultaat tegen het 2e team van DCV zeer welkom zijn. Aftrap is thuis om 12:00 uur.
----
Zaterdag 3 promoveerde afgelopen seizoen naar de res. 2e klasse. Daar wacht een zware poule met veel 2e teams (o.a. van Die Haghe, HVC'10, Deltasport en VDL. De seizoenstart is in ieder geval veel belovend, want ons 3e team was ook de beste in de bekerpoule.
Het debuut van Westlandia za. 3 op dit niveau start met een uitwedstrijd bij Quintus 2. Aanvang van de wedstrijd is 12:00 uur.