zaterdag 1 september 2018

1 september 2018 Westlandia - Den Hoorn 4-1 (beker)

Westlandia za1 boekt een ruime overwinning op Den Hoorn.

SV Den Hoorn was de eerste tegenstander van Westlandia za1 in het toernooi om de districtsbeker. Het nieuwe en jonge team behaalde een aansprekend resultaat, waar het trainersduo Roy Wasmus en Ruud Bijl uiteraard content over waren. Met een 4 – 1 overwinning kan je prima thuis komen op De Hoge Bomen.
Binnen 10 minuten rondde Vince van der Knaap een goede aanval met Tim van der Voort en Floris Groot in de voorbereiding doeltreffend af. Afgezien van dat goede doelpunt was het Westlandse spel in de eerste helft matig, met veel slordige ballen en op het middenveld was er te vaak balverlies.
In de tweede helft ging Westlandia iets anders spelen. De beide backs schoven door naar het middenveld, waardoor de ploeg meer greep op de wedstrijd kreeg. En… in de tweede helft ging Tim van der Voort los. Binnen 10 minuten scoorde hij 3 keer in allerlei smaken. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied ging er strak in. Een kopbal uit een corner van Rody Bakker, waarbij Tim mooi voor zijn man kwam. Hij maakte de hattrick compleet met een goede actie gevolgd door een goed schot.
Slordig verdedigen leverde Den Hoorn nog een treffer op.
Oalid Faik en Hamza el Idrissi maakten de eerste speelminuten.
De volgende tegenstander voor de beker is een ex-competitiegenoot: Vitesse Delft. De wedstrijd wordt as. zaterdag 8 september gespeeld op De Hoge Bomen. Aanvang 14.30 uur.
Dinsdagavond speelt Westlandia za1 in het kader van de Transport People nederlaagserie tegen Velo za1. Aanvang 20.00 uur.